A8 Parts Forum  

Go Back   A8 Parts Forum > A8 D3 > D3 - Common Faults

D3 - Common Faults Quick links to all known common faults and their solutions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 28th July 2011, 05:11 PM
ainarssems ainarssems is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rushden, Northants
Posts: 3,700
Default

injector 5 fault or lean fault?
Reply With Quote
  #22  
Old 29th July 2011, 02:02 PM
reiss reiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by ainarssems View Post
injector 5 fault or lean fault?
running too lean fault
Reply With Quote
  #23  
Old 29th July 2011, 04:42 PM
ainarssems ainarssems is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rushden, Northants
Posts: 3,700
Default

Check the fuel pressure.

Maybe it is time to take it back to whoever did mapping and ask what they think. I am sure they can switch back to original map and then back to economical again to confirm or rule out mapping issue for free or a small fee and modify map if required. They might even point out the fault while doing it.
Reply With Quote
  #24  
Old 5th August 2011, 02:52 PM
reiss reiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by ainarssems View Post
Check the fuel pressure.

Maybe it is time to take it back to whoever did mapping and ask what they think. I am sure they can switch back to original map and then back to economical again to confirm or rule out mapping issue for free or a small fee and modify map if required. They might even point out the fault while doing it.
cant get hold of the person who mapped the car so does anyone have any suggestions as to what to do? ive contacted audi and they wont flash my ecu back to standard map
Reply With Quote
  #25  
Old 5th August 2011, 04:04 PM
ainarssems ainarssems is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rushden, Northants
Posts: 3,700
Default

have you checked fuel pressure?
Reply With Quote
  #26  
Old 8th August 2011, 08:56 AM
reiss reiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by ainarssems View Post
have you checked fuel pressure?
No how do i get that checked?
Reply With Quote
  #27  
Old 8th August 2011, 01:35 PM
ainarssems ainarssems is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rushden, Northants
Posts: 3,700
Default

Depends on year and engine code, here is pdf with example for BFM and BFL engines
Attached Files
File Type: pdf fpressure.pdf (111.4 KB, 516 views)
Reply With Quote
  #28  
Old 17th August 2011, 06:42 PM
reiss reiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by ainarssems View Post
Depends on year and engine code, here is pdf with example for BFM and BFL engines
right ive put original map back on and the light stayed off for 400miles and its come on again! any suggestions before i take it to audi to fix and rip me off???
Reply With Quote
  #29  
Old 17th August 2011, 08:27 PM
PsYcHe PsYcHe is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Blantyre, Scotland
Posts: 4,136
Default

Which fuel have you ran for the 400 miles?
__________________
2010 Jag XF 3.0D Portfolio S

I know.. I know..

Reply With Quote
  #30  
Old 18th August 2011, 09:25 AM
reiss reiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by PsYcHe View Post
Which fuel have you ran for the 400 miles?
i always run it on shell v power
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.