A8 Parts Forum  

Go Back   A8 Parts Forum > A8 D2 > D2 - Body and Exterior

D2 - Body and Exterior Bumpers, bonnets, glass, trims - Everything outside

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th June 2022, 08:07 PM
CaifanSC CaifanSC is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: USA
Posts: 66
Default Glue for exterior door moldings? (Pix inside)

Hello fellow 8ers,

Does anyone know what kind of glue was used to secure together both pieces of the door moldings?

For some reason, when I purchased Cappuccino (my '01) it had the black rubber moldings removed for both front doors as well as the small pieces in the front fenders (wings). I'm finally getting around to installing them, but the driver side door (LHD) molding is split into two. Based on the residue in both halves, it looks like they were held together by some sort of adhesive. Any clue what kind of adhesive i should be using? I'm sure it's not your run-of-the-mill glue.

Help is appreciated!
__________________
Audi V8 Quattro Original 5speed - Black/Black
Audi S8 - Avus/Oxblood
Audi S8 - Cashmere/Twist
BMW 850i - Red 6speed
BMW 850Csi - Red 6speed
Ford Thunderbird x 3 Supercharged & 5speeds
Mustang convertible
Range Rover Autobiography - BRG/English Tan
Reply With Quote
  #2  
Old 9th June 2022, 08:17 PM
MikkiJayne MikkiJayne is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Devon
Posts: 4,641
Default

They aren't supposed to be glued together so I suspect that's someone's attempt to repair them. The outer plastic part should just clip in to the aluminium inner.

To glue them together if they won't hold themselves together I'd recommend a 2-part methacrylate adhesive designed for plastics with low surface activity - these often come with a primer / activator solution which is usually MEK, a fairly vicious solvent. From memory, the strips are polypropylene which is a pain to stick with normal adhesives.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th June 2022, 10:08 PM
CaifanSC CaifanSC is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: USA
Posts: 66
Default

I think I see the clip you are referring to. It's in the middle of the trim piece (I circled it in red in one of the attached pix). Mine seems to have that clip broken. There's definitely some sort of adhesive, so you are right. Someone probably tried to repair it at some point.

I may just try some strong cement-style adhesive and see if it holds. Otherwise, it looks like I'll have to source another piece.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	InkedIMG-5429_LI.jpg
Views:	33
Size:	645.8 KB
ID:	28669   Click image for larger version

Name:	IMG-5430.jpg
Views:	31
Size:	971.1 KB
ID:	28670  
__________________
Audi V8 Quattro Original 5speed - Black/Black
Audi S8 - Avus/Oxblood
Audi S8 - Cashmere/Twist
BMW 850i - Red 6speed
BMW 850Csi - Red 6speed
Ford Thunderbird x 3 Supercharged & 5speeds
Mustang convertible
Range Rover Autobiography - BRG/English Tan
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.